Operations Manager

Als operations manager ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van de productie, de planning van mensen en middelen, het onderhoud van de installatie en verbeteringen van de processen om flexibel en efficiënt te kunnen inspelen op onze klantvragen.

Functie

 • Coördineren en bewaken van de operationele voortgang van de productie: opmaak van de werkplanning, bepalen van prioriteiten, toezien op naleving van werk- en veiligheidsvoorschriften, … 
 • Dagelijks aansturen en motiveren van een 25tal medewerkers (supervisors, operatoren en technici)
 • Realiseren van een continue verbetering van efficiëntie, realisatie van kwaliteitsnormen en leveringsbetrouwbaarheid
 • Bewaken van budgetten, opstellen van investeringsplannen in functie van het verbeteren van de beschikbaarheid en performantie van machines en installaties
 • Opstellen van een budget en jaaractieplan en deze vertalen naar concrete KPI’s voor elke afdeling
 • Sleutelrol in procesoptimalisatie & implementatie van werkprocessen en verbeteringen in het kader van continuous improvement
 • Rapporteren aan de CEO

Profiel

 • Je beschikt over een master werk- en denkniveau en hebt reeds enkele jaren ervaring in een leidinggevende rol in een productieomgeving.
 • Ervaring in de chemische procesindustrie is een belangrijke troef maar geen must.
 • Je bent een inspirerende, coachende en hands-on leidinggevende met ervaring op vlak van operational excellence, LEAN Manufacturing.
 • Als persoon ben je dynamisch, actiegericht en getuig je van een scherpe analytische en proactieve instelling.
 • Verder ben je sterk resultaat- en klantgericht, probleemoplossend, flexibel en stressbestendig.

Aanbod

Je komt terecht in een gezond en groeiend familiaal bedrijf met een sterke en ambitieuze positie in de wereldwijde sector van silicaat. Intern is er een informele cultuur met korte communicatielijnen. In deze functie krijg je een ruime verantwoordelijkheid met grote impact op de bedrijfsresultaten. Je vertegenwoordigt het bedrijf in diverse externe relaties. Je staat mee in voor het dagelijks beheer en je krijgt de ruimte om verbetervoorstellen te implementeren. Voor deze functie is een marktconform salarispakket voorzien, inclusief extralegale voordelen. 

Stel u kandidaat via www.motmansenpartners.be 
of contacteer Philippe Nelissen voor meer info: philippe.nelissen [at] motmansenpartners.be

Apply now

Fill in form and we will contact you soon!

All fields are required.

Customized Silicates

Can’t you find what you are looking for?
We are happy to work with you to adjust our products to fit your specific needs !

Contact us ›

About Silmaco.

Silmaco is a family business with more than 30 years of experience in the production of high-quality and customized silicates. Our flexibility, focus on innovation and quality guarantees your company a carefree service and the most appropriate silicate for your application.

40 people

100 000 T/y of Sodium Silicates

Selling over 5 continents and in 60 countries